Onze praktijk hecht veel waarde
aan kwaliteitsborging.
Daarom is onze praktijk een Plus-praktijk.
Derhalve kunt u extra informatie oproepen over de praktijkregels:
 

Huisregels
WKKGZ
Klachtenregeling
Privacyreglement
WBGO
Tarieven

 

VvOCM
 
 
 
 
Oefentherapie CesarWat is oefentherapie Cesar?
Oefentherapie Cesar is een behandelmethode gericht op het behandelen én voorkomen van klachten als gevolg van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of aandoening.

Wat is het doel van oefentherapie Cesar?
Het doel van oefentherapie Cesar is uw klachten te laten verminderen, verdwijnen en/of te voorkomen met behulp van oefeningen gericht op uw bewegingsmogelijkheden en dagelijks leven. Als oefentherapeut Cesar kijk ik naar het hele lichaam, met aandacht voor uw omgeving, leefstijl en psychosociaal welzijn. Dat wil zeggen dat ik niet alleen naar uw klacht(en) kijk, maar dat ik uw lichaam in combinatie met uw omgeving en dagelijkse activiteiten als geheel benader.

Als oefentherapeut Cesar bied ik onder andere hulp bij:
 • Nek-, schouder en (lage)rugklachten
 • Orthopedische aandoeningen
 • Ademhalingsklachten
 • Reumatologische aandoeningen
 • Neurologische aandoeningen
 • Spannings- en overbelastingsklachten
 • Werk gerelateerde klachten
 • Scoliose
 • Bekkeninstabiliteit
 • Chronische pijn
 • Verbeteren houding/beweging

Hoe ziet mijn werkwijze eruit?
In de eerste behandeling neem ik graag een vraaggesprek bij u af om uw klachten en dagelijkse activiteiten in kaart te brengen. Vervolgens neem ik een lichamelijk onderzoek bij u af om uw klacht(en) en individuele bewegingsmogelijkheden te kunnen observeren. Daaruit volgt een specifiek voor u opgesteld behandeldoel en -plan. Ik neem graag de tijd om deze samen met u door te nemen en te bespreken. Ik streef naar het samen behalen van uw doel.

Ieder individu heeft eigen gewoontes in het bewegen en zijn/haar dagelijkse houdingen. Door bewustwording van uw eigen gewoontes in combinatie met de oorzaak van uw klachten, bereiken wij samen gedragsverandering. Door middel van specifieke oefeningen, bewegings- en houdingsadviezen wordt deze gedragsverandering bereikt. Een blijvend resultaat wordt bereikt door het toepassen van het geleerde in uw dagelijks leven.

In mijn behandelingen leer ik u bewuster om te laten gaan met uw lichaam. Tijdens de behandelingen zult u merken dat u vaker automatisch kiest voor een optimaler houdings- en bewegingspatroon. Zo bent u uiteindelijk degene die uw eigen klachten kan verminderen of zelfs verhelpen!

Ik help u graag met al uw vragen!

Fleur Kraaijenhagen: fleur.groenebiezen@gmail.com
Oefentherapeut Cesar
Psychosomatisch oefentherapeut i.o.

Fleur Kraaijenhagen

Wat is psychosomatische oefentherapie?
Tegenwoordig leven we in een stresscultuur, functioneren we vanuit een stressmodus en lijden we steeds meer aan stressklachten. We functioneren op automatische piloot en vergeten dat we een lichaam, gevoel en intuïtie hebben. Hierdoor kunnen klachten als spanningshoofdpijn, hyperventilatie, angstaanvallen, overspannenheid, burn-out en depressie ontstaan.

Psychosomatische oefentherapie biedt oefeningen als ontspanningstechnieken, ademtherapie en bewustzijnsoefeningen. Uniek aan deze therapie is het therapeutische lichaamswerk waardoor de patiënt beter leert voelen, zich beter leert ontspannen en zich meer bewust wordt van lichamelijke (stress)signalen en van de emoties die daaraan verbonden zijn.

 

      
 

Groenebiezen
Meridiaan
Ellenborgh
  030 - 688 25 27
030 - 687 89 95
0348 - 451 454