Onze praktijk hecht veel waarde
aan kwaliteitsborging.
Daarom is onze praktijk een Plus-praktijk.
Derhalve kunt u extra informatie oproepen over de praktijkregels:
 

Huisregels
WKKGZ
Klachtenregeling
Privacyreglement
WBGO
Tarieven

 
 
 
Psychosomatische fysiotherapie

Weer vertrouwen krijgen in uw zelfherstellend en sturend vermogen!

De specialisatie psychosomatische fysiotherapie is een begeleidingsvorm die erop is gericht uw hulpvraag te onderzoeken met betrekking tot herstel van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid en tussen spanning en ontspanning. Als daar balans in is, voelt u zich goed en krachtig.
Als daar onrust in is, voelt u zich niet goed en kwetsbaar.

Ruim 10 jaar inmiddels is deze zo nodige en vaak geconsulteerde specialisatie in ons fysiotherapeutisch centrum Groene Biezen aanwezig.

In toenemende mate raken mensen, jong en oud, in onze drukke, vol kansen liggende maatschappij, hun balans en evenwicht kwijt. Het letterlijk ervaren van druk geeft bij onvoldoende ontspanning en oplaadmomenten overbelastingsklachten van diverse aard.

Klachten, zowel lichamelijk als psychisch, waarop vaak wordt doorverwezen zijn o.a.: hyperventilatie, benauwdheid, angst, onverklaarbare extreme vermoeidheid, overspannenheid, burnout, hoofdpijn, hartkloppingen, vastzittende rouw, depressie met lichamelijke passiviteit, onverklaarde maag- darm- of buikklachten, slaapproblemen, veel piekeren.....
Kortom -------- > SPANNING!

Spanning zet zich vaak vast, blokkeert dan en kan dan weer leiden tot stress-gerelateerde klachten die op het eerste gezicht vaak onverklaarbaar lijken dan wel worden genegeerd (veel voorkomende strategieën: "geen tijd, ik stel me toch niet aan, ik schaam me, als ik er geen aandacht aan geef dan is het er ook niet , ik ben bang en durf niet...."), dan wel verkeerd worden geïnterpreteerd.
De psychosomatisch fysiotherapeut houdt het lichamelijk functioneren als uitgangspunt en onderzoekt samen met de cliënt uitgebreid hoe de klacht zich
openbaart en heeft ontwikkeld, dit in relatie met het psychisch functioneren en in de sociale context van dat moment.

 

Mocht u geinteresseerd zijn en verdere persoonlijke informatie wensen, dan kunt u mij gerust bellen.
Mijn naam is Birgitte IJntema-Claessen.
Ik ben bereikbaar op:
MAANDAG op de MERIDIAAN 030-6878995, tussen 9 uur en 18 uur
DINSDAG op de LAGEBIEZEN 030-6882527 tussen 9 en 12.30 uur
WOENSDAG/VRIJDAG op de LAGEBIEZEN 030-6882527 tussen 8 en 18 uur
Dit zijn ook de behandeltijden. De sessies duren een half uur.

Verder verwijs ik u graag voor meer informatie naar de website van de NFP, de beroepsgroep psychosomatische fysiotherapie waarbij ik ben aangesloten en geregistreerd, een onderdeel van het KNGF. Daarin vindt u onder andere de klachten waarop doorverwijzing plaats vindt.
Er wordt met name doorverwezen door huisartsen, psychologen, psychiaters, bedrijfsartsen, diverse specialisten en collegae paramedische beroepen.

Mijn insteek in het leven is dat het vragen om hulp een vorm van vertrouwen en kracht is en het blijvend voelen van verlangen, om zo comfortabel mogelijk
te kunnen leven op een manier die bij jezelf past.

We kunnen ons blijven ontwikkelen en vormen, daar kun je goed over praten en het is aanvullend als je het met je lichaam kunt voelen en ervaren.

Je eigen lichaam (denken en voelen) en adem en bewustzijn als uitganspunt, met een open blik en een gemotiveerde houding.

Graag tot ziens,

vriendelijke groet,

Birgitte IJntema-Claessen
geregistreerd psychosomatisch fysiotherapeut


 
 
 

Groenebiezen
Meridiaan
Ellenborgh
  030 - 688 25 27
030 - 687 89 95
0348 - 451 454