Openingstijden: Maandag tot vrijdag 7.30 tot 21.30 (kijk bij de locaties voor de exacte tijden)
Locaties Lagebiezen 10, IJsselstein
Tiranastraat 17, IJsselstein
Jan vd Heydenweg 2, IJsselstein
Florijn 3, Benschop
Telefoon 030 - 688 25 27

Claudicatio Intermittens

Bij claudicatio intermittens oftewel ‘etalagebenen’ zijn de slagaders in de benen vernauwd, waardoor te weinig zuurstof naar de spieren wordt aangevoerd. Hierdoor ervaart men krampachtige pijn of een doof gevoel in het been tijdens en na inspanning. Claudicatio intermittens wordt bij voorkeur behandeld met gesuperviseerde looptherapie en leefstijlbegeleiding. 

Klachten bij claudicatio intermittens

Claudicatio intermittens kent de volgende symptomen:

  • krampachtige pijn of een doof gevoel in het been tijdens en na inspanning
  • pijn treedt vaak op in de kuiten, maar mogelijk ook in de bovenbenen of bilspieren
  • na rust verdwijnt de pijn

De behandeling bij claudicatio intermittens

Een gespecialiseerde ClaudicatioNet fysiotherapeut begint met een ‘intake’-gesprek over de klachten en beperkingen in bewegingsmogelijkheden. Dan volgt een loopbandtest en conditietest. Op basis van de resultaten stelt de therapeut samen met de patiënt een persoonlijk trainingsschema op.

De behandeling bij claudicatio intermittens bestaat uit:

  • looptherapie
  • advies voor leefstijlfactoren als voeding en roken

Onderzoek toont aan dat deze behandeling vergelijkbare resultaten heeft als een invasieve behandeling (dotteren of bypass-operatie), maar met lagere risico’s en een verbeterde conditie van de patiënt tot gevolg. Het behandeltraject kan tot 1 jaar duren. Het merendeel van de patiënten heeft na afloop geen verdere ingreep nodig en is tevreden over de resultaten.

Onze fysiotherapeuten

Fysiotherapie Groene Biezen behandelt u graag in IJsselstein en Benschop voor claudicatio intermittens. Neem contact op met een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten voor vragen of een afspraak: