Openingstijden: Maandag tot vrijdag 7.30 tot 21.30 (kijk bij de locaties voor de exacte tijden)
Locaties Lagebiezen 10, IJsselstein
Tiranastraat 17, IJsselstein
Jan vd Heydenweg 2, IJsselstein
Florijn 3, Benschop
Telefoon 030 - 688 25 27

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten. Dat kunnen ervaren sporters zijn, maar ook kinderen of ouderen die sporten als onderdeel van hun behandelplan. Sportfysiotherapie richt zich niet alleen op het herstel van blessures, maar juist ook op de lichaamsdelen die nog wel belastbaar zijn.

Wanneer sportfysiotherapie?

Voorbeelden van sportklachten waarbij een sportfysiotherapeut u kan helpen:

  • blessure aan de knie
  • blessure aan de enkel
  • blessure aan de schouder

De behandeling bij sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut probeert middels een gericht vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek het probleem zo goed mogelijk in kaart te brengen. In het opstellen van zijn behandelplan wordt hij indien nodig bijgestaan door specialisten van binnen en buiten de fysiotherapie.

Sportfysiotherapie kan bestaan uit:

  • sportspecifieke bewegingsanalyses
  • opstellen van een optimaal en individueel oefenprogramma, in samenwerking met de trainer

De sportfysiotherapeut stopt niet wanneer de klachten in het dagelijks leven verholpen zijn, maar hij begeleidt de sporter geheel terug naar zijn of haar sportniveau.

Fysiotherapie Groene Biezen heeft samenwerkingen met korfbalvereniging Fortissimo, voetbalvereniging IJFC, hockeyclub HCIJ en volleybalvereniging VIVES.

Onze fysiotherapeuten

Fysiotherapie Groene Biezen begeleidt u graag met sportfysiotherapie in IJsselstein en Benschop. Neem contact op met een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten voor vragen of een afspraak: