Openingstijden: Maandag tot vrijdag 7.30 tot 21.30 (kijk bij de locaties voor de exacte tijden)
Locaties Lagebiezen 10, IJsselstein
Tiranastraat 17, IJsselstein
Jan vd Heydenweg 2, IJsselstein
Florijn 3, Benschop
Telefoon 030 - 688 25 27

Haptonomie en fysiotherapie

Voor wie?

Fysiotherapie op haptonomische basis is er voor iedereen die lichamelijke klachten heeft waarmee je naar de fysiotherapeut gaat en waarbij de volgende zaken een rol spelen:

  • spanningsklachten, stress, piekeren
  • overspannenheid, burnout
  • psychosomatische klachten, Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK)
  • rouw- en verlieservaringen
  • niet in balans zijn, niet goed in je vel zitten

Wat is haptonomie?

Haptonomie gaat over contact maken, in contact zijn met jezelf, je lichaam en je gevoelens. En in contact zijn met je omgeving en met anderen. Dit gebeurt door te voelen. Naast het denken vertelt je lichaam je ook veel. Allerlei uitdrukkingen over ons lichaam laten horen hoe het met ons gaat. Een last op de schouders. Er een zwaar hoofd in hebben.
Door meer gevoel voor je lichaam te krijgen en te luisteren naar wat dat jou vertelt, kom je meer in balans en zit je beter in je vel.

Werkwijze?

Bij de intake gaan we in gesprek over jouw hulpvraag, de behandeldoelen die daar uit volgen en het behandelplan. Kort gezegd: waar kom je voor? Wat wil je bereiken en hoe gaan we daar aan werken?
Tijdens de behandelingen werk ik met je aan de behandelbank en doen we ervaringsgerichte oefeningen. Door uít je hoofd en meer ín je lijf te komen, kom je beter in contact met jezelf. Dit helpt bij het omgaan met klachten en bij het herstel.

Voorbeelden van aandachtspunten bij de behandeling

  • Voel ik spanning in mijn lichaam?
  • Herken iksignalen die mijn lichaam geeft ?
  • Voel ik mijn grenzen en kan ik die aangeven?
  • Ben ik mij bewust van de ruimte die ik nodig heb?

Margot Buitenhof

 

 

 


Wie ben ik?

Ik ben Margot Buitenhof. Na mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik een aanvullende opleiding gevolgd tot haptonomisch professional. Ik combineer mijn kennis over het lichaam met aandacht voor de persoonlijke betekenis en de gevoelsmatige oorzaken van de klacht.
Ik werk met wat zich aandient in het hier en nu. Heel concreet, zonder zweverig te zijn. Tijdens de behandelsessies maak ik de koppeling naar jouw dagelijkse leven en hoe jij  omgaat met je klacht.
Ik ben nieuwsgierig naar wat jou beweegt. Letterlijk en figuurlijk.
Hoe beweeg je? Of waarom beweeg je niet? Hoe kom je in beweging?

Daar gaan we mee aan de slag.